دانلود مقاله هشت روش موثر در بازسازي حافظه

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 16 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏هشت روش موثر در بازسازي حافظه
‏آيا اخيرا فراموش مي کنيد , دسته کليد خود را کجا گذاشته ايد؟ داخل اتاق ميشويد بدون اينکه بدانيد براي چه کاري به آن سمت ميرويد؟
آيا بعد از ريختن چاي در استکان قوري را در يخچال مي گذاريد؟ شماره تلفن منزل خود را فراموش مي کنيد ؟
نگران نباشيد! متخصصان معتقدند که استرس هاي روزمره تا حدي مغز انسان را تحت تاثير قرار مي دهند که کم حافظگي را به وجود مي آورد.
‏روانشناسان در اين زمينه تو صيه مي کنند که :
‏١. موز بهترين دوست حافظه : ويتامين B‏ ‏بهترين تغذيه حافظه است و موز داراي اين منبع غني ميباشد.
٢. مهرباني با خويشتن : انجام کارهاي مورد علاقه مانند خريدن يک شاخه گل , کتاب رمان, ملاقات دوستان قديمي و ........ باعث افزايش ترشح هورمون " دوپامين " مي شود که احساس خوبي را در فرد به وجود مي آورد و اين افزايش تاثير مثبتي بر سلسله اعصاب و آن بخش از مغز که مسوول حافظه است ميگذارد.
٣. قدم بزيند : زنان يا مرداني که درروز به طور مرتب قدم مي زنند بسيار کمتر دچار فراموشي ميشوند . چرا؟ تحقيقات نشان داده است که فعاليت ,ارتباط مغزي را در بخشي که ذهن مسوول حافظه است گسترش مي دهد.
٤. غذاي سس دار نخوريد : بر اساس تحقيقات انجام شده برروي عادات غذايي بيش از ٨ هزار نفر , استفاده از اين نوع سس ها و غذاهاي سويا دارباعث کاهش قدرت حافظه مي شود. علت آن است که يک ماده شيميايي موجود در اين نوع سس ها و سويا که گفته مي شود ضد سرطان و بيماري قلبي است دقيقا عکس اين خواص را در مورد حافظه با خود دارد. با اين حال يک بار خوردن آن در هفته چندان مشکلي ندارد!
٥. خواب به موقع : يک استراحت خوب مغز مي تواند اطلاعات بیشتر و بهتري را به حافظه شما باز گرداند تا مغزي که تمام روز را بدون استراحت گذرانده باشد .
٦. بيشتر به خودتان برسيد : تحقيقات نشان مي دهد افرادي که رژيم هاي غذايي بسيار کم کالري در برنامه روزانه خود دارند نه تنها پروسه اطلاع رساني را بسيار کند انجام مي دهد بلکه از ديگر افراد هم سن و سال خود که اين رژيم را ندارند نيز کمتر قادر به استفاده از حافظه خود مي باشند.
لذا به فکر خود باشيد و رژيم هاي غير موجه را فراموش کنيد.
٧. چاي گياهي بنوشيد : آهن براي عملکرد صحيح حافظه ضروري است و نوشيدني هاي کافئين دار به علت دارا بودن موادي به نام " تانن " ( اسيد تانيک) که ٧٥ درصد آهن موجود در بدن را از بين مي برند باعث اختلال در حافظه می شود .
٨. خوردن قند و شکر مصنوعي را کاهش دهيد : اين امر ممکن است در کاهش وزن به شما کمک کند اما نوشيدن بيش از يک يا دو نوشيدني رژيمي در طول روز حافظه دراز مدت شما را تخريب مي کند . خوشبختانه تاثيرات منفي اين مسئله دائمي نيست و شما به راحتي مي توانيد با قطع مصرف شيريني هاي مصنوعي مجددا حافظه خود را اصلاح کنيد.
1- ‏غذاهاي سالم بخوريد
‏استفاده از يك رژيم غذايي سالم و مناسب نه تنها ‏براي جسمتان مفيد است، بلكه براي مغز و حافظه تان نيز لازم است. بر طبق نظرات ‏آكادمي عصب شناسي آمريكا، خوردن ميوه ها و سبزيجاتي كه حاوي ميزان زيادي آنتي ‏اكسيدان هستند؛ مثل توت ها، مركبات، اسفناج، هويج، كلم بروكلي، گوجه فرنگي و سيب ‏زميني شيرين مي تواند تا 11 درصد احتمال سكته را پايين بياورد.
‏تحقيق ديگري نشان ‏مي دهد كه آنتي اكسيدان ها و پلي فنول هاي موجود در ذغال اخته و انگور مي تواند ‏توانايي ارتباط سلول هاي مغزي را با يكديگر بالا برده و خطر آسيب رسيدن به آنها را ‏پايين آورد.
‏به جز ميوه و سبزيجات، مواد ديگري مثل كاركامين و همچنين ويتامين ‏هاي B ‏مثل نياكتين و اسيد فوليك نيز در اين زمينه كمك كننده هستند و خطر ابتلا به ‏آلزايمر را پايين مي آورند.
2- ‏از نوشيدن مشروبات الكلي خودداري ‏كنيد
‏همه مي دانند كه نوشيدن مشروبات الكلي باعث از دست دادن حافظه به ‏طور موقت مي شود. اما محققين دريافته اند كه مي تواند عوارض طولاني مدت نيز داشته ‏باشد و روي سلول هاي مغزي تاثير بگذارد. تاثير موقتي آن رابطه اي نزديك با ميزان ‏مصرف نوشيدني دارد. هرچه ميزان بيشتري بنوشيد، حافظه تان كندتر خواهد شد.
3- ‏جسمتان را ورزش دهيد
‏همه ي ما مي دانيم كه براي روي فرم نگاه ‏داشتن هيكل و بدنمان بايد ورزش كنيم. اما آيا مي دانستيد كه ورزش كردن باعث تقويت ‏حافظه تان نيز مي شود؟
‏ورزش هاي قلبي-عروقي مانع از دست رفتن حافظه مي شود. ‏پزشكان بر اين عقيده اند كه علت آن است كه ورزش گردش خون را در مغز بالا مي برد و ‏نمي گذارد بافت هاي عصبي مغز با بالا رفتن سن به سرعت از بين بروند.
‏حتماً لازم ‏نيست كه دونده ي دوي ماراتن باشيد تا حافظه تان تقويت شود. ورزش هاي جسمي-فكري نيز
‏مي توانند با از دست رفتن حافظه مقابله كنند.
4- ‏فكرتان را ورزش ‏دهيد
‏ورزش دادن به فكرتان و به رشد مغزتان كمك مي كند. با فعال نگاه ‏داشتن مغزتان، سلول هاي عصبي مغزتان را ترغيب مي كنيد تا ارتباطات جديد ايجاد كنند. ‏اين مسئله به جز بالا بردن قدرت يادآوري، ظرفيت حافظه را هم بالا مي برد و مانع از ‏دست رفتن حافظه مي شود.
‏كارهاي بسياري مي توانيد براي ورزش دادن و فعال كردن ‏مغزتان انجام دهيد. كارهاي ساده اي مثل حل جدول، بازي شطرنج و مطالعه كردن از آن ‏دسته هستند. گرفتن آموزش هاي جديد مثل يادگيري زباني خارجي يا يك آلت موسيقي نيز مي ‏تواند مفيد باشد.
5- ‏از مكمل هاي تقويت كننده حافظه استفاده ‏كنيد
‏علم خيلي وقت است كه فايده ي بعضي مكمل هاي غذايي مثل روي و اسيد ‏فوليك را براي تقويت حافظه دريافته است. مكمل هاي ديگري نيز شناخته شده اند كه مي ‏توانند به تقويت حافظه كمك كرده و مانع از دست رفتن حافظه با بالا رفتن سن ‏شوند.
‏تركيبات اين مكمل ها از اين قرار است:
‏آنتي اكسيدان ها كه راديكال هاي ‏آزاد مخرب را از بين مي برند و گياهاني كه سلول هاي عصبي را از آسيب محافظت مي ‏كنند.
‏مواد مغذي كه اكسيژن و گلوكز مغز را بالا مي برند.
‏گياهاني كه به توليد ‏انتقال دهنده هاي عصبي كمك مي كنند.
‏مكمل هاي كه باعث تقويت حافظه ‏مي شوند از اين قبيل اند:
‏جينكو بيلوبا
‏نام گياهي بسيار مشهور است كه ‏از ساليان دور به عنوان دارويي سنتي براي تقويت حافظه استفاده مي شده است. خاصيت ‏آنتي اكسيداني قوي دارد و مي تواند از آسيب رسيدن به رگ هاي خوني در مغز جلوگيري ‏كند. همچنين مي تواند جريان خون را در مغز بالا ببرد و با حفظ قابليت ارتجاعي رگ ‏ها، اكسيژن و مواد مغذي را به سلول ها برساند.
‏ويتامين هاي B
‏از ويتامين هاي B ‏در بسياري از عمليات متابوليك بدن استفاده مي شود و ‏براي سلامتي عمومي بدن بسيار لازم هستند. در رابطه با مغز دو تا از اين ويتامين ها ‏اهميت بيشتري پيدا مي كنند: ويتامين B12 ‏و اسيد فوليك.
‏ويتامين B12 ‏براي حفظ ‏غلاف ميلين(ماده ي سفيد چربي كه غلاف بعضي اعصاب را مي پوشاند و باعث مي شود كه به ‏درستي كار كنند).
‏اسيد فوليك هم ماده ي بسيار موثري براي مغز است كه باعث بهتر ‏كار كردن انتقال دهنده هاي عصبي مي شود. اگر ميزان اسيد فوليك مغز كم شود، احتمال ‏از دست رفتن حافظه بيشتر مي شود.
‏اسيدهاي آمينه
‏اولين ‏كار آمينو اسيدها اين است كه به عنوان سدي براي پروتئين ها عمل مي كنند. اما انواع ‏بخصوصي از آنها براي تقويت مغز هم كاربرد دارند. به طور مثال تاورين L ‏يك محافظ ‏عصبي قوي است كه از سلول هاي عصبي در مواجه به استرس و فشارها محافظت مي كند. ‏پيروگلوتامين L ‏نيز براي متابوليسم سلول هاي عصبي كاربرد دارند و DMAE ‏نيز مشاهده ‏شده است كه باعث تقويت حافظه ي كوتاه مدت مي شود.
‏هميشه هوشيار ‏باشيد...
‏تقويت حافظه بايد يكي از كارهاي روزانه تان باشد. به ياد داشته باشيد ‏كه ورزش در اين زمينه كمك بسيار زيادي به شما مي كند.
‏حواستان باشد كه مكمل ‏هايتان را هم حتماً استفاده كنيد.
‏راه های تقویت ‏حافظه
 
 
‏آیا تا به حال اتفاق افتاده است كه نام كسی را كه سابقاً ‏ملاقات كرده بودید فراموش كنید؟ یا فراموش كنید فلان وسیله را كجا گذاشته اید یا ‏آیا در ماشین را قفل كردید یا نه؟
‏مطمئناً چنین اتفاقاتی برای شما هم افتاده ‏است. اما اگر این از دست دادن حافظه مكرراً اتفاق بیفتد و شما توانایی تمركزتان را ‏از دست بدهید، چه می شود؟
‏متاسفانه، از دست رفتن حافظه و بالا ‏رفتن سن رابطه ای مستقیم دارند. در اوایل 20 سالگی، مغز شروع به از دست دادن بعضی ‏سلول های عصبی می كند و بدن كمتر مواد شیمیایی مورد نیاز مغز برای درست كار كردن را ‏تولید می كند.
‏خوشبختانه، شما كارهای زیادی می توانید انجام دهید تا این جریان ‏را كندتر كنید. در اینجا به چند نكته اشاره می كنیم تا با رعایت آن بتوانید حافظه ‏تان را تقویت كنید.
1- ‏غذاهای سالم ‏بخورید

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4757 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 16

حجم فایل:60 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل