دانلود مقاله ضحاک

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 29 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏2
‏ضحاک
‏ضحاک‏ از پادشاهان اسطوره‌ای ایرانیان است. در ‏شاهنامه‏ پسر ‏مرداس‏ و فرمانروای ‏دشت نیزه وران‏ است. او پس از کشتن پدرش به ایران می‌تازد و ‏جمشید‏ را می‌کشد و بر تخت شاهی می‌نشیند. با بوسه‏ٔ‏ ‏ابلیس‏، بر دوش ضحاک دو مار می‌روید. ابلیس به دست یاری او آمده و می‌گوید که باید در هر روز مغز سر دو جوان را به مارها خوراند تا گزندی به او نرسد.
‏و بدین‌سان روزگار فرمانروایی او هزار سال به درازا می‌کشد تا این که آهنگری به نام ‏کاوه‏ به پا می‌خیزد، چرم پاره‏ٔ‏ آهنگری‌اش ‏‌(درفش کاویانی‌)‏ را بر می‌افرازد و مردم را به پشتیبانی ‏فریدون‏ و جنگ با ضحاک می‌خواند. فریدون ضحاک را در ‏البرز کوه‏ ‏(دماوند)‏ به بند می‌کشد.
‏ضحاک در اوستا
‏در ‏اوستا‏، (‏یسنا‏ ۷ -۹ ؛ ‏یشت‌ها‏ ۳۳ - ۳۴‌:۵ ؛ ۱۴‌: ۴۰ ؛ ۲۷‌:۱۹‌) ؛ ضحاک (در اوستا: اژی دهاک‌) اژدهایی سه سر است که ‏ثریتونا‏ (= فریدون‌) با او می‌جنگد. تنها در نوشته‌های پس از اوستا است که او را به شکل یکی از مردمان می‌بینیم.

در فرهنگ واژه‌های اوستا (بهرامی، احسان. فرهنگ واژه‌های اوستا. نشر بلخ.۱۳۶۹) واژه‏ٔ‏ ‏دَهَه کَهَ‏ برابر با ‏ویران‌گر، نابود سازنده‏ و واژه‏ٔ‏ ‏دَهاکَه‏ برابر با ‏گزیدن، نیش زدن، اژدها
‏2
‏ و واژه‏ٔ‏ ‏اژی دهاک‏ برابر با ‏مار نیش زننده، زهاک (ضحاک‌)‏ آمده‌است. در پی نوشت واژه‏ٔ‏ ‏اژی دهاک‏ در فرهنگ واژه‌های اوستا می‌خوانیم‌:

«در ‏شاهنامه‏، ‏فردوسی‏ او را یک مردی شناسانده که دو مار به انگیزه‏ٔ‏ بوسه‏ٔ‏ ‏اهریمن‏ از شانه‌هایش درآمده بود و سالیان دراز در ایران به ستم کاری و کشتار جوانان ایران و سود جویی ازمغز آنان برای خورش مارها ی روی شانه‌هایش می‌پرداخت تا سر انجام با رستاخیز ‏کاوه آهنگر‏ و فریدون پور ‏آبتین‏، زهاک دستگیر و در دماوند زندانی گردید. واژه‏ٔ‏ اژدها یک واژه‏ٔ‏ اسطوره‌ای است و آن باید کوه آتشفشان ویرانگر و نابود کننده باشد.» (فرهنگ واژه‌های اوستا،بهرامی، احسان. به یاری فریدون جنیدی. ص ۷۱۰)

در اوستا چگونگی نبردهای ضحاک با سه دشمنش، ‏آتش‏ (آتَر)، ‏جم‏ (یمه‌)، و ‏فریدون‏ (ثری ایدون‌) گزارش شده‌است.

در اوستا ضحاک با پاژنام (ضفت‌) ‏ثری زَفَن‏ برابر با ‏سه پوزه و سه دهن‏ و ‏ثری کَمِرِذ‏ برابر با ‏سه کله یا سر‏ نیز آمده‌است.


 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 2434 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 29

حجم فایل:37 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل