تحقیق تاريخچه موشكي ايران

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 16 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏نگاهى به تاريخچه پيدايش و ساخت موشك
‏آغاز شمارش معكوس
‏زمين گهواره ذهن است ولى تا ابد نمى توان در گهواره زندگى كرد.كنجكاوى بشر در شناخت محيط پيرامون خويش و خواست انسان براى تسلط و نفوذ روزافزون بر طبيعت از يك طرف و آرزوى وى براى سفر به آسمان هاى پهناور از طرف ديگر باعث شده است تا توجه خاصى به فضا داشته باشد و با ايجاد امكانات بيشتر از حوزه حيات خويش نيز فراتر رود و درصدد تسلط بر محيط هايى باشد كه امكان بقا در آنجا حداقل است. از سويى ديگر درك پديده ها و عوارض زمينى و فضاى پيرامون آن، كسب اطلاعات بيشتر در مورد ناشناخته هاى زمين، جو زمين، سيارات، ستارگان، اجرام سماوى، صور فلكى و حركت آنها و همچنين ايجاد ارتباطات و انجام مخابرات آسان تر و بسيارى از امور ديگر بيش از پيش دستيابى به فضا را الزام آورتر كرده است.
حداقل
‏۷۰۰‏ سال از عمر موشك مى گذرد. در قرن سيزدهم بود كه چينى ها نخستين تيرهاى آتشين ضبط شده در تاريخ را پرتاب كردند و مغول هاى مهاجم را به وحشت افكندند. چينى ها در جنگ پين كينگ در سال ‏۱۲۳۲‏ ميلادى سلاح هاى آتشين را كه بر سر خود آتش داشتند عليه تاتارها به كار گرفتند. در اين سال ها توسط يك نفر ايتاليايى به نام فونتانا راكتى اختراع شد كه داراى محرك بود. اين راكت در آن زمان چندان عملى نبود و تخريب چندانى نداشت و بيشتر اثر روانى آن در ايجاد ترس در دشمن مورد نظر بود.
اولين راكت به مفهوم امروزى توسط شاهزاده حيدرعلى در هندوستان ابداع شد كه اين راكت در نيمه دوم قرن ‏۱۷‏ عليه انگليسى ها به كار گرفته شد. اين راكت ها لوله هايى از آهن و ماده اصلى آن را باروت تشكيل مى داد و وزن اين راكت ‏۳‏ تا ‏۵‏ كيلوگرم و طول آن ‏۲۰‏ و قطر آن ‏۵‏ سانتى متر با برد حدود ‏۵/۲‏ كيلومتر بود كه طول راكت در مجموع با قطعات چوبى به ‏۳‏ متر مى رسيد. همچنين پايدارى اين راكت ها در پرواز توسط قطعاتى از چوب بامبو كه به بدنه آن متصل بود تامين مى شد كه اين قطعات چوبى عملى شبيه بالك هاى كنترلى در موشك هاى امروزى را انجام مى دادند. در جنگى كه در هندوستان بين ارتش انگليس و حيدرعلى اتفاق افتاد، ارتش حيدرعلى با به كارگيرى ‏۵‏ هزار راكت انداز ابداعى خود شكست سختى بر ارتش انگليس تحميل كرد و انگليس و غرب به رغم داشتن زمينه هاى مساعد در تهيه اسلحه فعاليت چشمگيرى در تحقيقات موشكى نداشتند. اما در اين جنگ تعدادى از راكت هاى سالم به وسيله يكى از افسران انگليسى به نام ويليام كنگرو جهت تجزيه و بررسى به انگلستان ارسال شد. اين افسر پس از بازگشت به انگليس در سال
‏۱۸۰۴‏ به رياست كارخانه موشك سازى كه تازه در ولويچ تاسيس شده بود انتخاب شد و نتيجه فعاليت وى موجب پيدايش راكتى به نام خود او شد كه طول بدنه فلزى كنگرو ‏۱۰۷‏ سانتى متر بود و قطر آن ‏۱۰‏ سانتى متر كه با سر دوكى شكل به چوبى به طول ‏۶/۴‏ متر و قطر ‏۸/۳‏ سانتى متر وصل شده و وزن آن در حدود ‏۵/۱۴‏ كيلوگرم بوده و برد آن ‏۸/۱‏ كيلومتر بود كه با تغييرات انجام شده به ‏۷/۳‏ كيلومتر افزايش يافته است و با استفاده از اين راكت ها ارتش انگليس در سال ‏۱۸۰۵‏ شهر بولونى فرانسه را با پرتاب ‏۲۰‏ هزار راكت و در سپتامبر سال بعد شهر كپنهاگ را با پرتاب ‏۴۰‏ هزار راكت به ويرانه تبديل كرد.
• پيشتازان صنعت موشك
‏۱- ‏كنستانتين، ادوارد ويچ و تسيولكوفسكى
تسيولكوفسكى در ‏۱۷‏ سپتامبر ‏۱۸۵۷‏ در دهكده ايزوسك در شهر كوچك كالوگا، ‏۱۶۰‏ كيلومترى مسكو در جنوب غربى روسيه به دنيا آمد. اين دانشمند ضمن اينكه در روسيه پدر راكت شناخته شده، به علت ارائه نظريات و تئورى هاى باارزش نسبت به گذشتگان خود در زمينه چگونگى دسترسى به ستارگان، پدر غيرقابل انكار كيهان نوردى نيز است.
او از سنين نوجوانى به علوم فيزيك و هوانوردى اشتياق فراوان داشت و در
‏۱۶‏ سالگى براى شركت در سمينارى در مورد علوم و رياضيات به مسكو رفت و در راستاى علاقه مندى به اين دو رشته بود كه در مدرسه دهكده بوروسك در ‏۹۰‏ كيلومترى جنوب شرقى مسكو شغل معلمى رياضيات و فيزيك را قبول كرد و در اين شغل مطالعات جدى و فراوانى در مورد كيهان شناسى نمود و محل سكونت خود را به مركز تحقيقات نسبتاً بزرگى تبديل و مدل هاى مختلف راكت را جمع آورى كرد. او از جمله نخستين انسان هايى بود كه دريافت موشك وسيله اى براى گريز از زمين است‏.
‏تاريخچه موشكي ايران‏
‏تلاش هاي ايران براي ساخت موشك هاي بالستيك با برد زياد و توپخانه هايي با برد بالا را ميتوان به سه دوره زماني تقسيم كرد.دوره اول بين سال هاي(1977- 1979).دوره دوم در خلال جنگ با دشمن بعثي حوالي سالهاي(1980- 1988) و دوره سوم بعد از جنگ در سال(1988)به بعد.
‏از مرحله دوم به بعد ساخت موشك وارد فاز جديدي شد و ساخت و طراحي موشك ها به تعداد بالا و همزمان با شرايط خاص انجام شد.(ميتوان عنوان كرد كه با توجه به اينكه ايران در خلل جنگ 8 ساله تاثير موشك هاي بالستيك و فناوري موشكي را درجنگ و استراتژي دفاعي به خوبي درك كرد و بعد از جنگ به سمت استراتژي دفاع موشكي نامحدود روي ورد).

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4021 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 16

حجم فایل:101 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل