تحقیق جمع كننده‌هاي SET 38 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 31 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

2
‏جمع كننده‌هاي SET‏:
‏در اين قسمت چند جمع كننده SET‏ ارائه مي‌گردد و اين جمع كننده‌ها از نظر فاكتورهايي چون تاخير و توان مصرفي با يكديگر مقايسه خواهند شد. در نهايت يك جمع كننده ديگر كه با استفاده از SET‏ خازني طراحي شده نيز ارائه خواهد شد.
‏تكنولوژي SET‏ را مي‌توان با استفاده از در مزيت بارز آن يعني خاصيت فشرده‌سازي فوق‌العاده زياد آن و توان مصرفي بسيار كم از ديگر تكنولوژي‌ها متمايز كرد. يكي از مواردي كه در مطالعات مربوط به SET‏ مورد توجه مي‌باشد طراحي جمع‌كننده‌هاي SET‏ مي‌باشد كه در نهايت طراحي‌هاي متفاوتي براي جمع كننده‌ها پيشنهاد مي‌شود. اين تفاوتها از نظر چگونگي عملكرد تعداد عناصر پايه مي‌باشند.
‏در سال Iwamura, 1996‏ يك جمع كننده SET‏ را با استفاده از تابع اكثريت معرفي كرد. اين تابع اكثريت براساس معكوس كننده SET‏ كه توسط Tucker‏ پيشنهاد شده است عمل مي‌كند. جمع‌كننده مذكور شامل سه گيت اكثريت دو معكوس كننده مي‌باشد شكل (1-a)‏ رقم نقلي C0‏ توسط يكي از گيتهاي اكثريت و يكي از معكوس كننده‌ها توليد مي‌شود. حاصل جمع S‏ نيز از تركيب بقيه گيتها حاصل مي‌شود. گيت اكثريت شامل يك آرايه از خازنهاي ورودي است و به دنبال آن يك معكوس كننده براي آستانه‌سازي.
‏بعداً اين ساختار توسط oya‏ با استفاده از SEB‏ به جاي معكوس كننده پيشنهاد شد كه با سه سيگنال كنترلي Q1,Q2,Q3‏ عمل مي‌كرد. هسته اصلي اين طراحي شامل سه گيت اكثريت مي‌باشد و چهار گيت ديگر به عنوان تاخيركننده يا بازهاي fan-out‏ عمل مي‌كنند. با استفاده از اين طرح تعداد اتصالات Tonneling‏ و تعداد خازنها كم خواهد شد. در شكل (1-b)‏ يك گيت اكثريت سه ورودي بر مبناي SEB‏ در اتصالي ساخته شده است.
‏براي استفاده از اين ابزار به عنوان يك گيت اكثريت، Q‏ يك پالس ساعت پله‌اي خواهد بود كه در ابتدا يك ولتاژ تحريك‏ (60mv)‏ را اعمال خواهد كرد و بعد از آن يك ولتاژ نگهدارنده
2
(40mv)‏ را اعمال مي‌كند. از يك ساعت سه فاز نيز براي كنترل جهت انتشار سيگنال استفاده مي‌شود. در اين طراحي تا قيد رقم نقلي I/3‏ يك دوره ساعت و تاخير حاصل جمع يك دوره ساعت خواهد بود.
‏طرح بعدي براساس منطق ترانزيستورهاي گذار است (1-C)‏. اين سيستم شامل در زير سيستم است كه هر كدام شامل يك گيت XOR‏ دو ورودي است كه با SET‏ ساخته شده است. SET‏ زماني روشن است كه يكي از وروديها high‏ باشد و خاموش است اگر هر دو ورودي high‏ يا low‏ باشد. مدار سمت چپ پياده‌سازي كه (a+b).ci‏ است و مدار سمت راست (a+b)’.ci‏ است و نتيجه در نهايت a+b+c‏ خواهد بود. در اين مدار، توليد رقم نقلي پيچيده‌تر از دو مدار قبلي است.
‏طرح چهارم براساس گيتهاي منطق آستانه مي‌باشد كه از اتصالات تك الكتروني استفاده مي‌شود. اين طرح توسط cotofana‏ و vassiliadis‏ در سال 2002 پيشنهاد شده است. طراحي مذكور شامل دو گيت منطق آستانه است كه هركدام يك بافر نيز دارند. حاصلجمع با استفاده از TLG‏ با اوزان (1,1,1,-2)‏ و رقم نقلي خروجي با استفاده از يك گيت اكثريت بدست خواهد آمد. مزيت اصلي اين طرح امكان انتقال يك الكترون از طريق اتصال و توانايي پياده‌سازي ارزان منفي مي‌باشد. عيب اصلي آن نيز استفاده از بافر براي هر TLG‏ به منظور جلوگيري از اثر دوطرفه مي‌باشد.
‏يك طرح جديد ديگر تيز ارائه مي‌شود كه شباهت زيادي به maj-set‏ دارد. اين طرح سه گيت اكثريت و دو معكوس كننده را به دو TLG‏ كاهش مي‌دهد. پياده‌سازي TLG‏ شبيه به Maj‏ است با اين تفاوت كه تعداد خازنها در TLG‏ چهار عدد خواهد بود.
‏بعد از انجام شبيه‌سازي با پارامترهاي مربوط به هركدام جمع كننده‌ها و در دماي T=0K‏ و سيگنالهاي Ci=0‏، b=1‏ و a‏ بين (1,0)‏ كه اين سويچينگ هر 10ns‏ اتفاق مي‌افتند، نتايج به ترتيب زير بدست آمده است.
‏شكل خروجي S‏ براي همه جمع‌كننده‌ها در زير نشان داده شده است، با مطالعه اين نمودارها دو نكته قابل تشخيص است.
4
‏1ـ خروجي Maj-SEB‏ نامنظم است و به صورت دو پله‌اي خواهد بود كه به دليل دوپله‌اي بودن سايت است كه براي كنترل FA‏ استفاده مي‌شود.‏
‏2ـ خروجي PTL-FA‏ نسبت به ورودي آن داراي swing‏ كوچكي خواهد بود، به عبارت ديگر swing‏ خروجي 15mv‏ است در حالي كه swing‏ ورودي 25mv‏ خواهد بود.
‏تا كنون راهكارهاي متفاوتي براي كوچكتر كردن مقياس MOSFET‏ها ارائه شده است. از طرفي روشهاي ساخت گوناگوني براي CMOS‏ نيز ارائه شده است تا بتوان مقياس ساخت را به حدود نانومتر نزديك كرد كه تا اندازه 10nm‏ گزارش شده است. اما مشكلات گوناگوني براي اين عمل وجود دارد از جمله 1ـ محدوديتهاي الكترواستاتيك 2ـ تونلينگ سورس به درين 3ـ حركت ناتلسا 4ـ جريان استاتيك. بنابراين اين احتمال را بايد مدنظر قرار داد كه در آينده نزديك خواص اصلي CMOS‏ها را با ابزارهاي جديد مثل ترانزيستورهاي تك الكتروني به صورت مشترك به كار برد. امروزه ترانزيستورهاي تك الكترون به دليل خواص ويژه آنها كه شامل اندازه آنها در مقياس نانو، توان مصرفي بسيار پايين، رفتار منحصر بفرد نوسان ممنوعه كولب و سازگاري روشهاي ساخت آن با CMOS‏، به شدت مورد توجه قرار گرفته‌اند. اما با توجه به همه مزاياي نام برده شده بالا به نظر نمي‌رسد كه در آينده نزديك شاهد جايگزين شدن SET‏ به جاي CMOS‏ باشيم البته دلايل اين موضوع را مي‌توان چنين بيان كرد: اثرات بار زمينه (اوليه)، جريان خروجي بسيار كم، جريان ؟؟؟ حرارتي بالا كه به دليل كم بودن انرژي باردار شدن خازن جزيره در تكنولوژي حاضر مي‌باشد. آشكار است كه CMOS‏ و SET‏ مكمل يكديگرند. به عنوان مثال SET‏ها توان مصرفي پاييني دارند و داراي خاصيت ويژه نوسان Columb Blockade‏ مي‌باشند، در حالي كه CMOS‏ها داراي سرعت بالا و بهره ولتاژ بالا مي‌باشند كه مي‌توانند مشكلات SET‏ را حل كنند. بنابراين اگرچه جايگزين كردن SET‏ به جاي CMOS‏ در آينده نزديك محتمل نيست اما با استفاده از بكار بردن خواص هر دو به صورت همزمان مي‌توان كاربردهايي را به دست آورد كه به تنهايي با
4
CMOS‏ بسيار دشوار است.
‏2ـ اتصالات دروني و منطق چند متواري:
‏نه تنها محدوديتهاي پايه‌اي SNOSFET‏ در مقياس نانو پيشرفت آنرا تهديد مي‌كند بلكه محدوديتهاي اتصالات دروني و كوچكتر شدن آنها در مقياس نانو نيز از مشكلات اساسي است. اين كوچك شدن مقياس اتصالات دروني برخلاف كوچك شدن ترانزيستورها باعث كاهش كارايي سيستم مي‌شود. كوچك شدن اين مقياس تاحد نانو باعث بروز چالشهاي جدي خواهد شد از جمله: مشكلات مقاومتي، فرايندهاي پيچيده كنترل، قابليت اطمينان يك راه براي حل اين مشكل اين است كه اتصالات دروني را با مقياس بزرگتر ايجاد كنيم. با اين كار كارايي اتصالات دروني زياد مي‌شود اما چگالي سيم‌كشي بالا مي‌رود. از طرفي با بزرگتر شدن chip‏ تعداد ماژولهاي محلي به نسبت L2‏ رشد مي‌كنند كه L‏ طول لبه تراشه است و تعداد اتصالات دروني در يك شبكه متصل با نرخ L2!‏ رشد مي‌كند، با اين استراتژي هزينه ساخت بالا خواهد رفت كه خود موضوع مهمي است.
‏يك راه براي غلبه بر اين مشكل استفاده از منطق چند مقداري است پس اتصالات دروني است. در منطق چند مقداري، سه مقداري يا چهار مقداري و.‌.. هر خط مي‌تواند اطلاعات بيشتري را تأمين كند و بنابراين تعداد اتصالات دروني و Pinoots‏ را مي‌توان كاهش داد. به عنوان مثال در منطق چهار مقداري مي‌توان تا 50% كاهش در اتصالات دروني را نسبت به حالت باينري ايجاد كرد.
‏مد نيست راهكار استفاده از منطق چند مقداري بستگي به ابزار مورد نياز و مناسب براي عملكرد صحيح منطق چند مقداري دارد. پياده‌سازي اين منطق روي وينورهاي سيكيكوني با استفاده از تكنولوژي CMOS‏ دو حالت دارد: حالت ولتاژ و حالت جريان در حالت ولتاژ با مشكل ولتاژهاي آستانه متفاوت روي يك و بند روبه‌رو هستيم و براي حالت جريان با مشكل معرف توان بالا و مشكلات آزمايش مدار روبه‌رو هستيم.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3884 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 31

حجم فایل:47 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل