گزارش كارآموزي كامپيوتر سايت كامپيوتر آموزش عالي سجاد 6 ص

دسته بندي : گزارش کارآموزی » نمونه گزارش کارآموزی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 6 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏2
‏مقدمه
‏محل كارورزي اينجانب، رضا نورياني، سايت كامپيوتر آموزش عالي سجاد و زير نظر سركار خانم مهندس اسلامي بود. مهمترين وظيفه اينجانب در طول دوران كارورزي انجام سه پروژه نرم افزاري به همراه دو نفر ديگر از كارآموزان اين محل بود. اين پروژه ها به ترتيب انجام، مكانيزه كردن سيستم كارآموزي دانشگاه، تهيه نرم افزاري براي رسم نمودار از فايل هاي log‏ سرور اكانتينگ اينترنت دانشگاه و مكانيزه كردن سيستم حق التدريس اساتيد بود. همچنين در طول دوره كارورزي با نكات و موارد مختلف در ايجاد و نگهداري شبكه و سيستم عامل آن آشنا شدم. كه از اين نكات مي توان به موارد زير اشاره كرد:
‏آشنايي با انواع كابل هاي شبكه و موارد استفاده آنها
‏آشنايي با هاب ها و سوئيچ ها
‏آشنايي با نحوه سوكت بندي كابل هاي شبكه به طور عملي
‏آشنايي با شبكه ستاره اي و نحوه كابل كشي آب
‏آشنايي با ويندوز سرور 2003 و Active Directory‏
‏آشنايي با نحوه تقسيم بندي IP‏ ها در شبكه و نحوه ست كردن آنها
‏نرم افزارهايي كه در طول دوران كارورزي نوشته شدند همگي با استفاده از Delpjhi7‏ و بانك اطلاعاتي SQL Sever 2000‏ بودند و نرم افزار كارآموزي هم اكنون در دفتر ارتباط با صنعت، نرم افزار logfile‏ بر روي سرور Accounting‏ و نرم افزار حق التدريس در امور مالي دانشگاه مورد استفاده قرار مي گيرند.
‏نرم افزار كار آموزي
‏از اين نرم افزار براي نگهداري سوابق دانشجوياني كه درس كارآموزي يا كاروزي را انتخاب كرده بودند همچنين براي كوتاه كردن مراحل انتخاب درس و كمتر كردن تعداد مراجعات دانشجويان به دفتر ارتباط با صنعت و دبيرخانه دانشگاه استفاده مي شود. تا قبل از استفاده از اين نرم افزار كاركنان دفتر ارتباط با صنعت و همچنين دبيرخانه دانشگاه مجبور بودند تا براي هر دانشجو به طور جداگانه نامه اي را تايپ كنند. اما با اين نرم افزار با ورود اطلاعات از روي فرم انتخاب درس كارورزي يا كارآموزي و فقط با يك كليك، دو نامه ي مربوط به دفتر ارتباط با صنعت و دبيرخانه دانشگاه پرينت مي شود و بدين ترتيب تعداد مراجعات دانشجو به دفتر ارتباط با صنعت و دبيرخانه دانشگاه كمتر مي شود. همچنين با توجه به نگهداري سوابق كليه دانشجويان در آن، در صورتي كه دانشجو نياز به اطلاعاتي از قبيل شماره نامه و يا ... داشته باشد، مي توان با يك جستجوي ساده سوابق آن دانشجو را استخراج كرد و ديگر نياز به جستجو در ميان پرونده سوابق نمي باشد.
‏2
‏همچنين قابليت تصحيح براي دانشجوياني كه محل كارآموزي خود را تغيير مي دهند نيز به سادگي وجود دارد.
‏علاوه بر اين موارد، ليستي كه قبلاً براي هر استاد بايد به طور جداگانه ‏براي اطلاع اساتيد از دانشجوياني كه درس كارورزي يا كارآموزي را تحت نظر ايشان برداشته اند، تهيه و به طور دستي تايپ مي شد، هم اكنون فقط با انتخاب نام استاد، سال تحصيلي، نيمسال و كليك دكمه ي پرينت، قابل چاپ مي باشد.
‏براي تهيه اين نرم افزار ابتدا به جمع آوري فرم هاي انتخاب درس كارآموزي يا كارورزي و نمونه نامه هاي چاپ شده در دفتر ارتباط با صنعت و دبيرخانه دانشگاه اقدام گرديد. سپس با توجه به اطلاعاتي كه از اين فرم ها جمع آوري شد، شروع به طراحي جداول و بانك اطلاعاتي نرم افزار كرديم. كه اين مراحل با توجه به تغييراتي كه مورد نظر دفتر ارتباط با صنعت بود حدود 2 روز به طول انجاميد. سپس شروع به طراحي فرم هاي نرم افزار با استفاده از Delphi7‏ شد. كه در اين مرحله راحتي كار با آن براي كاربر مورد نظر بود. همچنين سعي شد فرم هاي ورود اطلاعات با گونه اس ياد كه ورود اطلاعات در آن به راحتي و با سرعت بيشتري انجام پذيرد. به همين منظور براي فيلدهايي همچون نوع نامه، رشته دانشجو مدت دوران كارورزي، نيمسال و سال تحصيلي اخذ و نام استاد ، Combobon‏ در نظر گرفته شد تا ديگر كاربر نياز به تايپ دستي اين موارد نداشته باشد و فقط به انتخاب اين موارد از طريق Combobox‏ بپردازد. پس از اين مراحل شروع به كدنويسي و ارتباط با بانك اطلاعاتي كرديم كه اين مراحل در مجموع 3 روز به طول انجاميد.
‏روز بعد به طراحي فرم هاي چاپ اطلاعات اختصاص داده شد كه با توجه به اينكه نامه هاي چاپ شده از طرف دانشگاه براي محل كارآموزي دانشجويان ارسال مي شد، در طراحي آن دقت زيادي شد. همچنين فرم نامه ي گزارش اساتيد نيز طراحي شد. پس از اين مرحله، روز بعد به تست نهايي نرم افزار اختصاص داشت كه در آن تمامي موارد از قبيل فرم هاي مثبت اطلاعات، تصحيح، جستجو، فرم اضافه كردن اساتيد و دروس مورد آزمايش قرار گرفت همچنين كيفيت نامه هاي چاپ شده از طريق نرم افزار مورد تست قرار گرفت و تغييرات مورد نياز در برنامه ‏اعمال گرديد.
‏4
‏روز سوم مردادماه بود كه نحوه كار با آن نرم افزار آماده تحويل به دفتر ارتباط با صنعت شده بود. در اين روز نرم افزار بر روي سيستم اين دفتر نصب گرديد ونحوه كار با آن به مسئول دفتر آموزش داده شد.
‏نرم افزار رسم نمودار از فايل هاي log
‏از اين نرم افزار براي رسم نمودار ساعات استفاده هر كاربر از اينترنت دانشگاه در يك روز و يا يك بازه زماني و تهيه گزارش به صورت نمودار از تعداد كاربران در يك روز خاص و يا در يك ماه استفاده مي شود. البته منبع اطلاعاتي كه اين نرم افزار از آن براي رسم نمودار استفاده مي كند، فايل هاي log‏ اي است كه سرور اكانتينك دانشگاه در هر روز از كاربران متصل شده به آن تهيه مي كرد. اين ‏نرم افزار با خواندن اطلاعات فايل log‏ اطلاعات مورد نياز را در بانك اطلاعاتي خود ذخيره كرده و سپس نمودارهاي مورد نياز كاربر را رسم مي نمايد.
‏تهيه اين نرم افزار در تاريخ 9 مرداد ماه در دستور كار قرار گرفت. براي اين منظور ابتدا فايل هاي log‏ سرور جمع آوري شد و اطلاعات درج شده در آن مورد بررسي قرار گرفت تا مشخص شود كه چه اطلاعاتي در آن قرار دارد و چگونه مي توان از اطلاعات آن براي رسم نمودارها استفاده كرد. پس از بررسي فايل هاي log‏ به اين نتيجه رسيديم كه اطلاعات موجود در فايل log‏ براي رسم نمودار ساعات استفاده هر كاربر در طول يك روز كافي مي باشد و اگر بخواهيم ساعات استفاده كاربر در يك بازه زماني را داشته باشيم بايد اطلاعات مربوط به هر روز در آن بازه را از فايل log‏ همان روز خوانده و آنها را با هم جمع كنيم. به همين منظور تصميم به طراحي ويتابيس براي نرم افزار گرفتيم. در روز بعد كار طراحي ويتابيس به انجام رسيد تا بتوان اطلاعاتي كه از فايل log‏ خوانده مي شود در آن قرار داد و محاسبات لازم را بر روي اطلاعات انجام داد.
‏سپس به طراحي فرم ها و كد نويسي خواندن از فايل ها اقدام گرديد و نوع نمودارهاي چاپي با توجه به نظر مسئول سايت، از نرم افزار مشخص شد. اين مرحله در حدود 2 روز به طول انجاميد و نرم افزار در روز 14 مرداد ماه آماده تحويل شد. در اين روز كار تست نهايي نرم افزار نيز انجام شد و پس از موفقيت آميز بودن تست، اين نرم افزار روي سرور نصب گرديد و به مسئول مربوطه نحوه كار با آن آموزش داده شد.
‏نرم افزار حق التدريس اساتيد
‏كار اين نرم افزار محاسبه مبلغ پرداختي به اساتيد با توجه به ساعات درسي هر استاد و ميزان حق التدريس هر ساعت پس از كسر علي الحساب پرداختي و كسر ماليات و همچنين نگهداري اين سوابق و چاپ اطلاعات به صورت كامل مي باشد. اين نرم افزار با توجه به اطلاعاتي كه توسط كاربر وارد مي شد و پس از انجام محاسبات لازم، مبلغ پرداختي نهايي به استاد را مشخص مي كرد. و با انتخاب سال و ترم تحصيلي گزارش كاملي از ميزان پرداخت به اساتيد را همراه با جمع مبالغ چاپ مي كرد و امكان جستجو در ميان سوابق را فراهم مي كرد.
‏4
‏كار نوشتن اين نرم افزار در 17 مرداد آغاز شد. در روز اول كارورزي اين نرم افزار؛ به جمع آوري اطلاعات در مورد نحوه پرداخت حق التدريس به اساتيد و نحوه محاسبه تعداد ساعات كاري اساتيد با توجه به ساعات عملي و تئوري هفته و ساعات موظف پرداخته شد . همچنين براي اين منظور درخواست يك فرم پر شده در اين زمينه شد كه امور مالي دانشگاه با توجه ‏به موضوع مخفي ماندن ميزان پرداختي به هر استاد از اين موضوع خودداري كرد و تنها يك نمونه از فرم خالي را در اختيار ما قرار داد و نحوه تكميل اطلاعات در آن را توضيح داد كه اين موضوع كار ما را براي طراحي بانك اطلاعاتي و نحوه كدنويسي براي انجام محاسبات را سخت تر كرد.
‏به هر حال با توجه به اطلاعات كسب شده، در روز بعد شروع به طراحي ديتابيس برنامه كرديم كه اين كار در حدود 2 روز به طول انجاميد. سپس كار طراحي فرم ها و طراحي فرم صفحه ي چاپ اطلاعات كرديم كه اين كار به همراه كدنويسي ها نيز حدوداً 2 روز طول كشيد در روز 24 مرداد ماه پس از به پايان رسيدن كار كدنويسي هاي لازم، تست نهايي نرم افزار انجام شد و پس از موفقيت آميز بودن تست، نرم افزار بر روي سيستم امور مالي دانشگاه نصب و آموزش هاي لازم به مسئول مربوطه داده شد.
‏البته تغييراتي نيز چند روز پس از تحويل نرم افزار به امور مالي روي نرم افزار به وجود آمد مثلاً اضافه شده قابليت چاپ اطلاعات بر روي كاغذ A3‏ و تغيير فرم چاپ اطلاعات

 
دسته بندی: گزارش کارآموزی » نمونه گزارش کارآموزی

تعداد مشاهده: 5550 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 6

حجم فایل:12 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل